Klima og CO2 - uenighedens kerne - Humlum, Ole (GeologiskNyt, 2008)
I GeologiskNyt nr. 3 og 4 2008 har Hessbjerg, Henriksen og Hinsby samt Langen indlæg som modsvar til min artikel i GeologiskNyt nr. 2 2008. Det er glædeligt, at min lille artikel har vakt opmærksomhed, men det er samtidig lidt skuffende, at ingen af de tre modsvar berører hovedtemaet om forholdet mellem forventet og faktisk temperaturændring. Modsvarenes grundighed giver imidlertid baggrund for en replik, der tydeliggør, hvori den grundlæggende uenighed om klimamodellering består. Jeg tager her udgangspunkt i Hessbjergs fokus på CO2’s betydning.