Jordskælv og pladetektonik - Island rystes og spredes - Keiding, Marie (GeologiskNyt, 2008)
For geologer og geofysikere udgør Island et naturligt laboratorium, hvor det er muligt at studere nogle af Jordens største processer, mens de foregår. Vulkanudbrud og store jordskælv forekommer hyppigt i Island som resultat af spredningen mellem Nordamerika og Eurasia. Island repræsenterer en exceptionel mulighed for at studere de processer, som er forbundet med aktiv riftdannelse.