Island - et land i rystende vækst - Larsen, Tine B. (GeologiskNyt, 2008)
Island vokser støt og roligt med knap 2 cm om året. Det sker i takt med, at den Nordamerikanske plade og den Eurasiske plade driver i hver sin retning og dermed giver plads til ny skorpe i Islands vulkanske riftzoner. Islands vokseværk kan mærkes som små jordskælv, der dagligt ryster øen.