Solaktivitet - og klimaændringer - Pedersen, Jens Olaf Pepke (GeologiskNyt, 2008)
For læsere af et geologisk tidsskrift er det næppe nogen nyhed, at klimaet ændrer sig. Fx er der tydelige spor af flere episoder i Proterozoikum, hvor størstedelen af Jordens overflade har ligget begravet under en dybfrossen isørken, og i den anden yderlighed har vi set ekstreme varmeperioder, som den, der fandt sted på overgangen mellem Paleocæn og Eocæn for omkring 55 millioner år siden. Jorden har således både oplevet – og overlevet – dramatiske klimaændringer.