CO2-lagring i Danmark - geologiske aspekter - Anthonsen, Karen Lyng; Troelsgaard, Ann; Christensen, Niels Peter (GeologiskNyt, 2008)
Stor international fokus på klimaforandringer har fået mange lande til at overveje, hvordan de bedst muligt reducerer deres udledning af drivhusgasser. Ifølge FN’s klimapanel haster det med at få reduceret især udledningen af CO2 for at begrænse skaderne forårsaget af en global temperaturstigning. Danmark har sammen med de øvrige EU lande forpligtiget sig til at reducere udledningen af CO2 med 8 % i forhold til niveauet i 1990, i perioden fra 2008 til 2012. Danmarks nationale mål er 21 % reduktion. Men hvilke muligheder har vi så for at nå vores mål?