Klima og CO2: en rigtig god hypotese? - Humlum, Ole (GeologiskNyt, 2008)
Nutidige klimaændringer forklares typisk som resultatet af stigende koncentration af atmosfærisk CO2, som følge af menneskets forbrug af kul, olje og naturgas. Ikke mindst IPCC (International Panel on Climate Change) har effektivt bidraget til denne opfattelse, der i dag har bred politisk støtte og dagligt meddeles af de fleste nyhedsmedier.