Mars "in action" - Pedersen, Gro (GeologiskNyt, 2008)
Foråret er ikke kun på vej i Danmark. På Mars’ nordpol kan foråret også mærkes. Vintermånedernes CO2-frost fordamper, og stejle klippesider bliver ustabile. Måske var det det, der skete da satellitten Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) kiggede ned og tog et billede af en høj klippevæg ved Mars’ nordpol den 19. februar 2008 kl. 01.05 PM lokal Mars-tid. En lavine (avalanche) skred ned fra en 700 m høj frostdækket klippevæg og dannede en rød sky, som nu er blevet stillet til skue for Jordens befolkning.