De europæiske inversioner - og Nordatlantens åbning - Nielsen, Søren Bom; Egholm, David Lundbeck; Clausen, Ole Rønø (GeologiskNyt, 2008)
Geologiske processer i de områder, hvor jordskorpens plader møder hinanden og vekselvirker, er ofte meget voldsomme og destruktive. Det kan derfor været vanskeligt at opnå viden om, hvilke kræfter der satte en given udvikling i gang, og om hvornår det præcist skete.