Vandbehandling - fra regnvand til drikkevand - Blandfort, J. C.; Pedersen, Knud (GeologiskNyt, 2007)
Da Harald Blåtand (911-987) arvede tronen efter sin fader Gorm den Gamle og samlede og kristnede danerne, havde man også regnvejr i Danmark. En del af regnen sivede ned i undergrunden og dannede grundvand, som man i nutiden indvinder i 85 meters dybde ved Rugballegård uden for Horsens by og renser ved traditionel dansk vandværksbehandling for at levere det som drikkevand til Horsens bys indbyggere. Der er således tale om forurenet grundvand.