Ny højdemodel - nu også landsdækkende - Flemming, Lars (GeologiskNyt, 2007)
Omkring 1890 afsluttede Generalstaben sin omfattende opmåling af Danmark og dermed opmålingen af den højdemodel, som har dannet grundlag for mange af vores kortværker. Ved efterfølgende kortlægninger er der løbende blevet målt koter i større og mindre områder, men ikke en egentligt samlet opdatering.