Fra Sputnik... - til moderne iskortlægning - Tonboe, Rasmus; Dybkjær, Gorm; Vinther, Bo; Hartmann, Henrik (GeologiskNyt, 2007)
Siden opsendelsen af den første satellit i 1957 er der sket en rivende udvikling inden for anvendelsen af satellitdata. I Danmark har man for eksempel brugt data til meteorologiske analyser på DMI. I de seneste år har kortlægningen af havis-udbredelsen med satellit været et væsentligt bevis på, at vores klima er under forandring.