Norges fjelde - og den naturvidenskabelige proces - Nielsen, Søren Bom (GeologiskNyt, 2007)
Geologi er en krævende naturvidenskabelig disciplin, bl.a. fordi det er en udfordring med den menneskelige erfarings korte tidshorisont at forholde sig til de millioner af år geologiske processer har til deres rådighed. En million år er så lang tid at meget kan nå at ske, men modsat kan der også ske ingenting, og stort set ingenting, bortset fra lidt erosion og flytten rundt på produkterne, kan fortsætte med at ske gennem yderligere mange millioner år. Under så vanskelige erkendelsesmæssige forhold er det godt at have den naturvidenskabelige metode til sin rådighed.