Marine Spatial Data Infrastruktur – hvad er status for en infrastruktur for geografi sk data til søs i Danmark. - Stigsen, Tino Kastbjerg; Weber, Michael; Hvingel, Line (Geoforum Perspektiv, 2012)
En bæredygtig fremtid har stået højt på den politiske dagsorden siden Brundtland rapporten udkom i 1987. Geodata spiller en væsentlig rolle i opfyldelse af dette mål. Med udgangspunkt i geodata kan der skabes en datainfrastruktur, der kan være med til at understøtte den planlægning, administration og generelt det beslutningsgrundlag, der er nødvendige værktøjer for at kunne opnå bæredygtighed i såvel det økonomiske, det sociale og det miljømæssige perspektiv. Sammenhængen udlægges i teori og modeldannelse af blandt andet diskurserne omhandlende Land Administration System (LAS) og Spatially Enabled Society, såvel som i teorier om digital forvaltning (eGovernment). Alle diskurser anerkender vigtigheden af Spatial Data Infrastructure (SDI), og dermed af geodata, som et redskab og katalysator for processen.