Geodata og infrastruktur – ”samfundets rygrad” - Sørensen, Esben Munk (Geoforum Perspektiv, 2012)
Uden national kortlægning har moderne stater ikke kunnet eksistere. De sidste tre år er denne nationale kortlægning blevet digital og tilpasset de teknologiske muligheder med geografiske informationssystemer og dataudvekling gennem Internettet. Med fremkomsten af”cloud”, smartphones og stadig flere gadgets/enheder med indbygget positioneringsevneudfordres den struktur og faglige metode – ”Datamodellerne” - som ligger bag de nationalegeodata systemer. ”Teknologien” bliver stadig mere globalt forankret og ”Behovene” tilsvarende mere globalt helhedsorienterede med miljø, energi og klima som udviklingskræfter.