Litteraturanmeldelser - Redaktionen, - (Geografisk Tidsskrift, 1963)
FYSISK GEOGRAFI M.M. P. Birot: Precis de geographic physique générale (Axel Schou) ........... 145 Trewartha, Robinson, Hammond: Fundamentals of Physical Geography (Axel Schou) ...................................................................................................... 143 L. Don Leet & F. J. Leet: The World of Geology (Axel Schou) .............. 147 P. Gidon: Courants magmatiques et evolution des continents (Kaj Hansen).. 136 G. A. MacDonald & H. Kuno: The Crust of the Pacific Basin. Geophysical Monographs No. 6 (Kaj Hansen) ............................................ 136 Fred M. Bullard: Volcanoes (Niels Nielsen) ................................ 129 W. Fischer: Gesteins- und Lagerstättenbildung im Wandel der Wissenschaftlichen Anschauung (Kaj Hansen) .................................................. 147 Earl Ingerson: Clays and Clay Minerals (Kaj Hansen) ...................... 134 V. Pokorny: Principles of Zoological Micropalaeontology I (Kaj Hansen) .... 147 Georg Knetsch: Geologie von Deutschland und einigen Randgebieten (Kaj Hansen) ................................................................ 136 D. S. Parasnis: Principles of Applied Geophysics (J. Tyge Møller) ......... 130 A. E. Scheidegger: Principles of Geodynamics (H. Kuhlman) ................ 136 A. E. Scheidegger: Theoretical Geomorphology (H. Kuhlman)............... 131 Erwin Raisz: Principles of Cartography (J. Tyge Møller).................... 130 W. Grossmann: Vermessungskunde I—III (J. Tyge Møller) .................. 129 D. H. K. Amiran & A. P. Schick: Geographical Conversion Tables (Axel Schou) 142 E. Bruns: Ozeanologie II. Ozeanometrie I (S. Christiansen) .................. 131 R. D. Gaul: Marine Sciences Instrumentation, Vol. 2 (S. Christiansen) ..... 132 C. A. M. King: Oceanography for Geographers (S. Christiansen) ........... 135 S. W. Tromp: Biometeorology. Proc, of the See. International Bioclimatological Congress 1960 (K. M. Jensen) ............................................. 133 W. Meckelein: Forschungen in der zentralen Sahara I. Klimamorphologie v. K.-H. Sindowski (Axel Schou) .......................................... 141 Henry Olivier: Irrigation and Climate (K. M. Jensen) ...................... 148 J. Tricart: L’épiderme de la terre (Axel Schou) ........................... 146 KULTUR- OG ERHVERVSGEOGRAFI J. Mérigot & R. Froment: Notions essentielles de géographie economique I (C. G. Feilberg) . . ...................................................... 138 L. Dudley Stamp & S. Carter Gilmour: Chisholm’s Handbook of Commercial Geography (H. Kuhlman) .................................................. 137 A. E. Haarer: Modern Coffee Production (H. Kuhlman) .................... 138 Fr. L. Wellman: Coffee (H. Kuhlman) ....................................... 138 J. E. Hiller: Die mineralischen Rohstoffe (Kaj Hansen)...................... 133 Karl Krüger: Regionaltechnik (B. Fristrup) .............................. 134 EUROPA OG SOVJETUNIONEN J. B. Mitchell: Great Britain. Geographical Essays (H. Kuhlman) ........... 137 A. C. O’Dell & K. Walton: The Highlands & Islands of Scotland (Axel Schou) 141 Henri Eihai: La Normandie occidentale (Axel Schou)........................ 144 Olaf Klose & Lilli Martius: Ortsansichten und Stadtpläne der Herzogtümer Schleswig, Holstein und Lauenburg, Bd. 2, Bildband (Niels Nielsen)......... 129 J. A. Hodgkins: Soviet Power (K. Antonsen) ................................. 145 FREMMEDE VERDENSDELE S. H. Haughton: Stratigraphie History of Africa South of the Sahara (Kaj Hansen .................................................................... 136 L. P. Green & T. J. D. Fair: Development in Africa (C. G. Feilberg)......... 140 Y. Abul-Haggag: A Contribution to the Physiography of Northern Ethiopia (Axel Schou) .............................................................. 144 K. M. Barbour: The Republic of the Sudan (C. G. Feilberg).................. 139 P. A. Talbot & H. Mulhall: The Physical Anthropology of Southern Nigeria (C. G. Feilberg) .......................................................... 139 Monica M. Cole: South Africa (C. G. Feilberg) .............................. 140 E. H. G. Dobby: Monsoon Asia (K. M. Jensen) .............................. 132 A. Kolb: Ostasien. China — Japan — Korea (S. Christiansen) .............. 130 K. W. Robinson: Australia, New Zealand and the Southwest Pacific (K. M. Jensen) .................................................................. 132 W. H. Parker: Anglo-America (K. M. Jensen) ............................... 132 POLAREGNENE H. Wexler, M. J. Rubin & J. E. Caskey: Antarctic Research. Geophysical Monographs No. 7 (R. Fristrup)........................................................ 134 E. Schulthess: Antarctica. Et billedværk (Axel Schou) ...................... 141 ATLAS VÆRKER OG KORT Klima-Atlas von Ungarn (K. M. Jensen) ..................................... 132 Klima-Atlas für das Gebiet der DDR (K. M. Jensen) ........................ 132 Konrad Miller: Die Peutingersche Tafel (Axel Schou) ...................... 143 FESTSKRIFTER M.M. L. Kellner: Alexander von Humboldt (Niels Nielsen)........................ 128 Murray McCaskill: Land and Livelihood (Niels Nielsen) .................... 128