The Copenhagen Connection: Resources for Clavichord Players in 18th–Century Denmark - Hogwood, Christopher (Fund og Forskning i Det Kongelige Biblioteks Samlinger, 2014)
Artiklen giver en oversigt over kilder til belysning af clavichord-spil og clavichordmusik i Danmark i det 18. århundrede med udgangspunkt i Det Kongelige Biblioteks samlinger. Efter en oversigt over udbredelsen af instrumentet i Danmark følger en annoteret registrant over didaktiske værker, der har været kendt og benyttet i Danmark i det 18. århundrede med særlig fokus på C.A. Thielos Tanker og Regler fra 1746. Herefter følger en alfabetisk, kommenteret liste over komponister af clavichordmusik med tilknytning til Danmark, herunder en detaljeret analyse af de af H.O.C. Zinks værker, der er relevante i denne sammenhæng. I de afsluttende Appendices gives dels en indholdsanalyse af det københavnske musikperiodikum Apollo (1795-1808), dels in indholdsanalyse af et par af Zinks samlinger. Endelig afsluttes med en engelsk oversættelse af Zinks omfattende forord til hans Sechs Claviersonaten, trykt i Hamborg 1783.