Kulturradikal musik og kommunistisk muzak. Kritisk kommentar til Michael Fjeldsøes disputats Kulturradikalismens musik - Hertel, Hans (Fund og Forskning i Det Kongelige Biblioteks Samlinger, 2016)
Teksten er en omredigeret version af min opposition ex auditorio ved Michael Fjeldsøes disputatsforsvar på Københavns Universitet Amager 17. maj 2013. Som det tredje medlem af bedømmelsesudvalget talte jeg ind imellem professor Magnar Breivik, Norwegian University of Science and Technology, Trondheim, og lektor emeritus, dr.phil. Peter Woertmann Christoffersen, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, der begge primært fokuserede på afhandlingens musikvidenskabelige og -historiske aspekter. Michael Fjeldsøe: Kulturradikalismens musik. (Danish Humanist Texts & Studies vol. 45). Museum Tusculanums Forlag 2013. 829 sider. ISBN 978-87-635-3894-7