Sønderjydernes Sorte Dag. Det franske angreb ved Moulin-sous-Touvent 6. juni 1915 - Nørregård, Martin Bo; Rasmussen, René (Fra Krig og Fred, 2019)
Den 6. juni 1915 angreb franske styrker de tyske stillinger ved landsbyen Moulin-sous-Touvent. Skyttegravene var her bemandet af soldaterne fra Füsilier Regiment “Königin” Nr. 86. fra garnisonerne i Flensborg og Sønderborg, så regimentet havde en høj procent af de dansktalende og dansksindede soldater fra Nordslesvig. Dagen blev den mest blodige i regimentets historie, hvor den blev kaldt ”Den Sorte Dag”. Blandt det store antal tyske soldater, der mistede livet den dag, var mere en 100 fra Nordslesvig. Artiklen fortæller historien om forløbet, hvor det, der blot var et begrænset aflastningsangreb til støtte for en fransk offensiv længere mod nord, blev så kostbart for regimentet, fordi den kraftige franske artilleriforberedelse kom overraskende og tyskerne og fangede dem midt i en afløsning af de forreste kompagnier.