Krigens kulturlighed - Astrup, Troels Dahlgaard (Fra Krig og Fred, 2019)
Dette kommentaressay tager udgangspunkt i John Keegans klassiske analyse i The Face of Battle fra 1976 og undersøger derefter igennem tre senere arbejder, hvordan det kulturhistoriske udgangspunkt har påvirket forfatternes skrivning om krig og kamp som en menneskelig oplevelse. De behandlede værker kan ses som et kontinuum fra kampen som fysisk virkelighed til et fænomen, der kun lader sig begribe via dekonstruktionen af soldatens narrativ. En del af disse tilgange resulterer i lukkede og reduktionistiske analyser. Essayet slutter med at skitsere en genåbning af det kulturhistoriske udgangspunkt ved hjælp af Doreen Masseys koncept om et rumligt fundament i en geografi defineret af sociale og kulturelle faktorer.