Den polske brug af biologiske og kemiske kampstoffer under Anden Verdenskrig - Petersen, Robert (Fra Krig og Fred, 2018)
Artiklen beskriver, hvorledes Polen i mellemkrigstiden udviklede sin evne til kemisk og biologisk krigsførelse. Det skete bl.a. under hensyn til truslen fra en tilsvarende våbenudvikling i Sovjetunionen samt under påvirkning fra fejlagtige informationer om tysk biologisk våbenudvikling. Det skete parallelt med, at Polen spillede en central rolle i udviklingen af Geneveprotokollen fra 1925, der forbød kemisk og biologisk krigsførelse. Det beskrives, hvorledes ikke mindst muligheden for at anvende biologiske kampmidler mod en besættelsesmagt allerede før krigen blev set som væsentlig allerede før krigen. En sådan anvendelse af både biologiske og kemiske midler blev da også gennemført mod den tyske besættelsesmagt allerede fra foråret 1940.