Pengene eller livet - om offentlig støtte til skyttebevægelsen i 1800-tallet - Nielsen, Niels Kayser (Forum for Idræt, 1989)
En gennemgang af skyttebevægselsens organisering med særligt fokus på skytteforeningernes økonomiske tilskud og politiske opbakning i det 19. århundrede.