"Pigerne nejer og drengene bukker". Danseskolen mellem tilpasning og dannelse - Kristensen, Jytte (Forum for Idræt, 1992)
Artiklen handler om kønslighed. Om indlært kønslig identitet gennem dansen i danseskolen. Det overordnede emne er selskabsdansen som socialisation i perioden 1960 til 1991 og vægten lægges specielt på de kvindespecifikke aspekter.