Kejserindens ekstremsport - Et essay - Damkjær, Søren (Forum for Idræt, 1998)
Essayet spoler tiden tilbage til 1800-tallet til den østrigske kejserinde Elisabeths ekstreme kropsdyrkelse og drager paralleller til nutidens sportsfanatisme og skønhedsdyrkelse.