Gymnastik og sport i den danske skole ca. 1900-1960 - Jørgensen, Per (Forum for Idræt, 1998)
Analyse og diskussion af implementering af 'svensk gymnastik' og 'dansk gymnastik' i folkeskolerne omkring første halvdel af 1900-tallet.