De måske egnede: Inklusion gennem meningsfulde idrætsoplevelser i indskolingen - Lasthein Madsen, Kasper; Lillelund, Kirstine B. (Forum for Idræt, 2026)
Inklusion er en af samtidens store udfordringer i idrætsfaget, og stadig flere idrætslærere oplever at undervise elever med psykiske, sociale og adfærdsmæssige udfordringer. Med udgangspunkt i et aktionsforskningsprojekt i indskolingen har vi undersøgt, hvilke pædagogiske praksisser lærerne udviklede for at gøre idræt mere meningsfuldt for elever med psykiske, sociale og adfærdsmæssige udfordringer, så de kan deltage og inkluderes mere i idrætsundervisningen. Resultaterne peger på en undervisning, hvor lærerne 1) giver mere slip på kontrollen og lader eleverne svinge ind og ud af undervisningen, 2) anvender handlingsorienterede undervisningsmetoder samt 3) styrker samarbejdet med pædagoger.