Håndbold i hagekorsets skygge: Dansk håndbolds forhold til Nazityskland 1933-1945 - Hjermitslev, Hans Henrik (Forum for Idræt, 2026)
Denne artikel analyserer danske håndboldledere og -spilleres forhold til Nazityskland i perioden fra Adolf Hitlers magtovertagelse i 1933 til Anden Verdenskrigs afslutning i 1945. På baggrund af et omfattende kildemateriale bestående af blandt andet arkivalier, aviser, tidsskrifter, jubilæumsskrifter og eksisterende studier påvises det, at Dansk Håndbold Forbund og særligt Københavns Håndboldforbund som de fleste andre idrætsforbund havde et omfattende samkvem med Nazityskland, også efter krigsudbruddet. Det vurderes imidlertid, at DHF’s linje ikke var aktivistisk i samarbejdet under besættelsen, men snarere pragmatisk og opportunistisk, mens spillernes forhold til Nazityskland fortrinsvis var politisk naivt.