Frivilligkrise eller frivillighed under forandring? Når traditionelle foreningsrammer møder moderne frivillighed - Jacobsen, Tobias Thune (Forum for Idræt, 2023)
Idrætten skaber stor værdi for det danske samfund. Idrætten står på skuldrene af frivillighed, og det er frivilligheden, som får Foreningsdanmark til at løbe rundt. Forandringer i de frivilliges engagement har sat den danske velfærdsmodel på prøve. Coronapandemien har med skiftende restriktioner og lange perioder med nedlukninger ifølge idrætsorganisationerne fået frivillige til at finde andre måder at bruge deres fritid på. Forventningerne til foreningslivet har forandret sig, frivilliges engagement er blevet mere episodisk, medlemmerne stiller større krav til foreningsidrættens tilbud, idrætssektoren professionaliseres og samfundets individualistiske tendenser udfordrer foreningslivet. Artiklen diskuterer, hvordan foreningsidrætten takler forandringerne, og hvilke konsekvenser det kan få.