Idræt i Danmark under Corona: Hvad er konsekvensen af en pandemi for danskernes idrætsvaner? - Eske, Mette; Rask, Steffen; Storm, Rasmus K. (Forum for Idræt, 2022)
Coronakrisen satte sit tydelige præg på danskernes idrætsvaner. Under nedlukningen Danmark faldt aktivitetsniveauet betydeligt pga. forsamlingsforbuddet, angsten for smitte og nedlukningen af foreningsaktiviteter, fitnesscentre og idrætsanlæg. Nogle danskere omstillede sig og begyndte at være aktive selvorganiseret, på egen hånd eller med (få) venner. Særligt de, der var aktive selvorganiseret og på egen hånd før krisen, var gode til at fastholde deres aktiviteter, mens de, der var aktive i organiserede sammenhænge, var mere tilbøjelige til at indstille deres idrætsaktiviteter. Denne artikel undersøger konsekvenserne af coronakrisen, og konkluderer, at et differentieret idrætsliv kan vise sig gunstigt i krisesituationer, som under en pandemi.