Et individ gror i fællesskabets have - Elkrog-Hansen, Lise Maria; Skovgaard, Thomas; Smedegaard, Søren (Forum for Idræt, 2021)
Artiklens formål er at give et styrket indblik i, hvad idrætsefterskoleelever oplever som det særlige ved et efterskoleophold. Formålet er også at komme nærmere på, hvilken rolle idræt spiller i skabelsen af det særlige ved et efterskoleophold. I artiklen er der fokus på den idrætslige praksis i den boldsspilsrelaterede linjefagsundervisning og fællesgymnastik. Artiklen bygger på resultater fra Forskningsinitiativet for Idrætsefterskoler, som er et samarbejde mellem FIIBL og tre idrætsefterskoler. I artiklen gennemføres en tværgående analyse af en spørgeskemaundersøgelse med fundene fra seks kvalitative kandidatspecialer fra Idræt og Sundhedsuddannelserne på SDU.