Fodbold Fitness: Mere af det samme eller et brud med fritidsfodboldens sti? - Bennike, Søren; Ottesen, Laila (Forum for Idræt, 2019)
I denne artikel stilles der skarpt på Fodbold Fitness. Et initiativ som Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerer i 2011 som en reaktion på flere forskellige udviklingstendenser i det danske idrætsliv. DBU beskriver Fodbold Fitness som fodbold på en ”sportslig og organisatorisk helt ny måde, der bryder med den traditionelle organisering, administration og medlemsstruktur”. Resultaterne af analysen viser, at Fodbold Fitness bryder med fritidsfodboldens sportslige form, men ikke med den organisatoriske form. Dette udfordres i artiklens diskussion, hvor det afslutningsvist konkluderes, at graden af brud afhænger af den enkelte klubs måde at forvalte Fodbold Fitness på.