Den gule bølge. Judo mellem eksoticering og sportificering - Bonde, Hans (Forum for Idræt, 1990)
En analyse af den japanske kampsport filosofiske grundlag med bl.a. judo som eksempel og med sammenligning med den vestlige sport.