De krydspressede elitepiger - et diskursteoretisk perspektiv på køn og eliteidræt - Plum, Maja; Storm, Rasmus Klarskov; Bech, Stinne Lyager (Forum for Idræt, 2008)
Artiklen tager udgangspunkt i en undersøgelse af kvindelige udøvere i alderen 15-18 år med mulighed for at nå eliten. Ud fra undersøgelsen gives et et teoretisk perspektiv på det identifikatoriske krydspres pigerne giver udtryk for at stå i, mellem den idrætslige og civile kontekst, dette for at forstå hvad der står på spil, når elitepiger falder fra. Maja Plum, Rasmus K. Storm og Stinne Lyager Bech: The double character of identity construction – gender and its impact on girls in elite sport Girls with elite sport carriers find themselves in a strange and paradoxical situation: They are different compared to the male standards dominating the world of elite sport; and they are different seen in relation to the signs of femininity in society in general. Taking a discourse theoretical approach, this article focuses on the ’double’ character of identity construction that these girls are facing. Furthermore, the consequences of this identity construction are discussed in relation to the