Alle børn leger med bolde i børnehaven hver dag: Boldpædagogik og -didaktik i børnehaven - Bertelsen, Katrine; Kristensen, Maj Kærgaard; Christiansen, Lars Breum (Forum for Idræt, 2026)
Forskningsprojektet Børnehavebørn bruger bolden undersøger, hvordan boldaktiviteter kan fremme bevægelse for alle børn i børnehaven. Boldaktiviteter har værdi i sig selv som element i det gode børneliv og kan samtidig bidrage til at styrke børns fysiske, kognitive, sociale og mentale udvikling. Indsatsen indebærer bl.a. et kursus, børnehavebesøg og to guidende modeller. I denne artikel præsenteres observationer og samtaler med involverede pædagoger og dagtilbudsledere i forbindelse med børnehavebesøg i fire børnehaver. Erfaringer viser, at boldaktiviteter kan integreres i børnehavens hverdag, og at børns lyst til boldleg styrkes, når bolde er tilgængelige og anvendes på legende måder.