Hvordan understøtter vi personer med handicaps deltagelse i fritids- og foreningslivet? - Lindhard, Mogens (Forum for Idræt, 2025)
<!–StartFragment –>Fritids- og foreningslivet har stort potentiale for at styrke inddragelsen af personer med handicap, men området er lavt prioriteret politisk og økonomisk i kommunerne. Barrierer som manglende tilgængelighed, ledsagelse og viden hindrer deltagelse. Kun få kommuner har systematiske strategier eller incitamenter til foreningerne. Gode eksempler fra bl.a. Aalborg Klatreklub, LykkeLiga og Specialspejd viser, at deltagelse er muligt med fleksible tilbud og samarbejde. Det Centrale Handicapråd anbefaler bl.a. bedre økonomisk støtte, forpligtende strategier, styrket vejledning og frivilligindsats.<!–EndFragment –>