Den mulige og umulige krop : En undersøgelse af kropsopfattelser, badekultur og sociale sammenligninger blandt piger i 4.-6. klasse - Aschenberg Frandsen, Martine; Dalsgaard Thomsen, Cecilie; Toftegaard Støckel, Jan (Forum for Idræt, 2022)
Artiklen omhandler kropsopfattelse og badekultur blandt piger i 4. til 6. klasse. Undersøgelsen viste, at pigerne havde en mere negativ end positiv kropsopfattelse, og at fravalget af bad efter idræt skyldtes usikkerhed om kroppen. Pigernes manglende viden om kroppens forandring og manglende opmuntring fra skoler og forældre til at bade i skolen kan også være årsag til, at få folkeskoleelever bader efter idræt. Fravalget af badet kan have negativ indflydelse på pigernes kropsopfattelse. Der kan skabes bedre forudsætninger for bad efter idræt ved at italesætte udfordringer og bekymringer overfor hinanden og opstille fælles regler for badet samt forbedring af badefaciliteterne.