Demokrati, magt og politik: Idrætsorganisationernes politiske indflydelse under COVID-19 - Jacobsen, Tobias Thune (Forum for Idræt, 2021)
Artiklen undersøger idrætsorganisationernes politiske indflydelse gennem forvaltningen, Folketinget og medierne under COVID-19. Analysen viser, hvordan DIF og DGI agerer i overensstemmelse med statens forventninger under COVID-19, og at DIF og DGI indtager en særlig privilegeret og institutionaliseret placering i den politiske og administrative beslutningsproces. Artiklen diskuterer COVID-19 krisens betydning for idrætsorganisationernes relation til staten og peger på et videnshul. Afslutningsvist konkluderes det, at DIF og DGI skal betragtes som aktive og dagsordensættende aktører i den politiske sfære, og at staten udøver sin magt i korporation med idrætsorganisationerne, som aktivt påvirker statens styringspraksis.