Tværfaglig undersøgelsesbaseret samarbejde mellem idræt og biologi: Fokus på elevmedbestemmelse, tværfagligt samarbejde og undersøgelsesbaseret undervisning - Østergaard, Lars Domino; Stidsen, Poul Ravn; Elmose, Steffen (Forum for Idræt, 2021)
Artiklen sætter fokus på elevernes medbestemmelse og tværfagligt samarbejde i idræt som metode til at fremme elevernes læring af idrætsfagets mere teoretiske dimension. Ved at implementere tværfaglig og undersøgelsesbaseret undervisning i idræt og biologi på fire Nordjyske skoler i et forløb på otte uger har vi vist, at det er muligt at øge elevernes medbestemmelse, deres refleksive niveau og faglige læring, så både praktiske såvel som teoretiske læringsmål opfyldes. Data i form af observationer, feltnoter og interview med elever og lærere viste dog, at der er didaktiske udfordringer og læringsmæssige forbehold ved metoden.