Indledning

Forfattere

  • Ulrik Wagner
  • Rasmus Klarskov Storm
  • Peter Jul Jacobsen

DOI:

https://doi.org/10.7146/ffi.v30i1.31967

Resumé

Indledning til antologien.

Sport Management - broget felt i vækst.

Forfatterbiografier

Ulrik Wagner

Lektor ved Institut for Ledelse og Virksomhedsstrategi, Syddansk Universitet, hvor han også er leder af forskningsgruppen ‘Sport, Business, Politics & Mass Media’. Han underviser på diverse fag ved den 3-årige HA-uddannelse i Sport & Event Management på SDU’s campus i Slagelse. Ulriks forskningsområder omfatter kommercialisering og sponsorater i sport i et organisationssociologisk perspektiv, skandaler og international dopingbekæmpelse. Herudover organiserer han det internationale PhD. seminar forud for den årlige konference for European Association for Sport Management (EASM).

Rasmus Klarskov Storm

Rasmus K. Storm, Ph.d. er ansat som senioranalytiker ved Idrættens Analyseinstitut, hvor han arbejder med forskning, analyse, evaluering og formidling af idrætslige emner. Han har særligt interesse og viden inden for kommercialiseringen af dansk eliteidræt og problemstillinger relateret til konsekvenserne af denne udvikling - både for klubberne, udøverne/spillerne og samspillet med det omgivende samfund. Andre primære interesseområder er idrætten i (oplevelses-) økonomisk perspektiv, international eliteidræt og sportsskandaler. Han er medlem af SPLISS Consortium Group (Sports Policy Factors Leading to International Sporting Success, www.spliss.net) samt bestyrelsesmedlem i Forum for Idræt, Historie og Samfund (FIHS).

Peter Jul Jacobsen

Peter Jul Jacobsen har fra 2008 været ansat som Idræts- & Fritidskonsulent i Solrød Kommune, og var forinden gymnasielærer i idræt og samfundsfag. Han er uddannet Cand.scient. i Idræt og Samfundsfag fra henholdsvis Syddansk og Københavns Universitet. Han har skrevet speciale om kommunal promovering gennem idræt og sport, hvilket har dannet baggrund for artiklen “Greve Kommune – Danmarks idrætskommune nr.1”, som er udgivet i antologien Nye stier i den kommunale idrætspolitik fra 2009.

Downloads

Publiceret

2014-03-21

Citation/Eksport

Wagner, U., Storm, R. K., & Jacobsen, P. J. (2014). Indledning. Forum for Idræt, 30(1). https://doi.org/10.7146/ffi.v30i1.31967

Nummer

Sektion

Forum for Idræt - Generelt