Debatten om foldudbyttets størrelse i det 17. århundrede - POULSEN, GERT (Fortid og Nutid, 1975)
Foldudbyttets størrelse i dansk landbrug før de store landboreformer i slutningen af det 18. århundrede har ofte været diskuteret i den historiske litteratur. Adjunktvikar Gert Poulsen, Ålborg Universitetscenter, giver i denne artikel en oversigt over de synspunkter, der er kommet frem gennem de snart hundrede år, spørgsmålet har optaget historikerne, og bidrager med et forsøg på at opstille en metode til at beregne et minimumsudbytte for bondebruget i det 17. århundrede.