Kongerigske toldregnskaber fra det 18. århundrede - MØLLER, ANDERS MONRAD (Fortid og Nutid, 1975)
Tidligere hårdhændede kassationer inden for centraldaministrationens arkiver har i vid udstrækning ramt toldregnskaberne. Kandidatstipendiat, cand. mag. Anders Monrad Møller, Odense, beskæftiger sig her med, hvad kassationerne har omfattet, hvad der er bevaret, og hvilke former for oplysninger af interesse for forskningen, der kan hentes fra de bevarede toldbøger.