Sko og skidt - i københavnernes fodspor i middelalder og tidlig moderne tid - Andersen, Vivi Lena (Kulturstudier, 2016)
I artiklen undersøges fodtøj i et affaldsperspektiv ud fra især arkæologiske fund af sko fra 1300-tallet til slutningen af 1700-tallet og det samtidige underlag i det offentlige rum. Formålet er at afsøge om fodtøjets udviklingshistorie var påvirket af de lokale gadeforhold herunder urenhed – med København som case.