VIDENSCIRKULATION – et nyt nøglebegreb i historiefaget? - Andersen, Lars; Christensen, Ivan Lind; Simonsen, Maria (Kulturstudier, 2019)
Cirkulationsbegrebet markerer bl.a. et opgør med traditionelle videnskabshi- storiske positioner omkring videnshierarkier og -autoriteter, lineære sprednings- modeller og top-down-teorier, ligesom det åbner for analyser, der handler om meget andet end videnskabelig viden, og for analyser, der behandler viden som en alsidig og foranderlig størrelse. Det ser vi netop som styrken ved det videnshi- storiske felt. Svaret på spørgsmålet om cirkulationsbegrebet er et nyt nøglebegreb i historiefaget er ikke ligetil. Som beskrevet ovenfor, har cirkulationsbegrebet længe været en del af historiske undersøgelser inden for forskellige discipliner. Det som måske er nyt, er at begrebet er med til at styrke en tværfaglige indgang som i tilfældet med f.eks. boghistorie. Med temanummeret håber vi at vise, at et fokus på videnscirkulation kan føre til spændende analyser på tværs af mange forskellige perioder og emner. Rigtig god læselyst!