Dokumenter i styringspraksis : Om læsestrategier og tekster som etnografiske objekter - Gad, Christopher (STS Encounters, 2009)
Fra introduktionen: Officielle dokumenter: rapporter, evalueringer, kontrakter m.m. spiller en stor rolle i moderne bureaukratisk praksis, hvor de bl.a. kan ses som udtryk for forsøg på at skabe orden i komplekse og dynamiske virkeligheder med henblik på kunne handle og tage sty-‐ringsmæssige initiativer. Når dokumenter spiller denne vigtige rolle, giver det anledning til at undersøge, hvordan de kan analyseres nærmere. I denne artikel vil jeg således diskutere dokumenter og læsestrategier på tværs af etnografi og STS-‐studier. På baggrund deraf vil jeg foretage en læsning af udvalgte dokumenter, der cirkulerer i en aktuel bureaukratisk praksis, dansk fiskerikontrol og i den forbindelse sætte særligt fokus på styring.