Træk af musiketnologien i Sverige i 2010’erne: Review essay - Koudal, Jens Henrik (Danish Yearbook of Musicology, 2021)
Review of: Owe Ronström and Gunnar Ternhag (eds.): Musiketnologi – elva repliker om en vetenskap. Acta academiae regiae Gustavi Adolphi, 147. Uppsala: Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur, 2017. Märta Ramsten: De osynliga melodierna. Musikvärlder i 1800-talets skillingtryck. Skrifter utgivna af Svenskt visarkiv, 48. Stockholm: Svenskt visarkiv / Statens musikverk, 2019. Gunnar Ternhag and Märta Ramsten (eds.): ‘En alldeles egen och förträfflig National-Musik’: nio författare om Svenska folk-visor från forntiden (1814-1818). Acta academiae regiae Gustavi Adolphi, 139. Uppsala: Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur, 2015. Märta Ramsten, Mathias Boström, Karin L. Eriksson and Magnus Gustafsson (eds.): Spelmansböcker i Norden. Perspektiv på handskrivna notböcker Acta academiae regiae Gustavi Adolphi, 159. Uppsala and Vexjö: Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur and Smålands Musikarkiv/Musik i Syd, 2019.