Den 3. nordiske musikforskerkongres: København d. 18.-21. juni 1958 - Larsen, Jens Peter; Mörner, C.-G. Greve Stellan; Thodberg, Christian; Schiørring, Nils; Bengtsson, Ingmar; Gurvin, Olav; Sandvik, O.M.; Olsson Nordberg, Gils; Maegaard, Jan (Danish Yearbook of Musicology, 1961)
Indeholder indlæg af Jens Peter Larsen: Problemer vedr. kritiske udgaver af ældre musik C.-G. Greve Stellan Mörner: Några intryck från arbetet på Neue Mozart-Ausgabe Christian Thodberg: Monumenta Musicae Byzantinae igennem 25 år Nils Schiørring: Muligheder for fagligt og organisatorisk samarbejde inden for nordisk musikforskning Ingmar Bengtsson: Förslag rörande “Meddelanden till nordiska musikforskare” Olav Gurvin: Problemer i folkemusikkforskningen O.M. Sandvik: Om de mulige årsaker till påfallende “omsynging” i en enkelt gruppe norske folketoner Gils Olsson Nordberg: Demonstration av ett fiolinstrument av blandform Jan Maegaard: Strejflys over rækkeprincippets betydning for etablering af musikalsk sammenhæng i musik før 1900