Anmeldelser - Egeland Hansen, Finn (Danish Yearbook of Musicology, 1996)
Review of: Niels W. Gade: Oktet for strygere i F-dur op. 17, strygekvintet i fmol (1837) strygekvartet i F-dur (1840) kvartetsats i a-mol (1836). Kontra Kvartetten BIS-CD-545. Niels W. Gade: Oktet for strygere i F-dur op. 17, strygekvintet i fmol (1837) opr. 1. sats af strygesekstet i Es-dur op. 44. Johannes Ensemblet. Kontrapunkt 32127. Niels W. Gade: Oktet for strygere i F-dur op. 17 (sammen med Mendelssohns oktet, op. 20) L’Archibudelli & Smithsonian Chamber Players. SK 48 307. Niels W. Gade: Strygesekstet i Es-dur op. 44, Strygekvintet i e-mol op 8. Johannes Ensemblet. Kontrapunkt 32121. Niels W. Gade: Strygekvartet i D-dur op. 63, strygekvartet i e-mol (1877), strygekvartet i f-mol (1851). Kontra Kvartetten. BIS CD 516. Niels W. Gade: Strygekvartet i D-dur op. 63, strygekvartet i e-mol (1877), strygekvartet i f-mol (1851). Københavns Strygekvartet. Da Capo 8.224015. Niels W. Gade: Klavertrio i F-dur op. 42, Novelletter for klavertrio op 29, triosats i B-dur (1839). Københavns klavertrio. Kontrapunkt 32077. Niels W. Gade: Triosats i B-dur (1839) på „Danish Golden Age Piano Trios“. Tre Musici. Dacapo, DCCD 9310. Niels W. Gade: Violinsonate i A-dur op. 6, violinsonate i d-mol op. 21, violinsonate i B-dur op. 59. Søren Elbæk, Elisabeth Westenholz. Kontrapunkt 32098. Niels W. Gade: Folkedanse for violin og klaver op. 62, diverse arrangementer for violin og klaver. Søren Elbæk, Elisabeth Westenholz. Kontrapunkt 32164. Niels W. Gade: Fantasistykker for klarinet og klaver op. 43 (sammen med Brahms’ klarinet-sonater op 120). Niels Thomsen, Elisabeth Westenholz. Kontrapunkt 32078.