Rapporter - Jürgensen, Knud Arne; Michelsen, Morten; Fock, Eva; Kirkegaard, Annemette; Petersen, Mogens Helmer; Fjeldsøe, Michael; Sveinbjörnsson, Bjarki; Ramsten, Märta; Fog, Dan; Røllum-Larsen, Claus; et al. (Danish Yearbook of Musicology, 1996)
Bournonville-traditionen (Knud Arne Jürgensen) Rockmusik – æstetik og analyse (Morten Michelsen) En ny musik – mellem muslimsk tradition og moderne påvirkning i Danmark (Eva Fock) Popular Musical Culture in Zanzibar and Tanzania (Annemette Kirkegaard) Den folkelige Brorsonsang i Danmark (Mogens Helmer Petersen) Den ny musik i Danmark 1920-1940 (Michael Fjeldsøe) Den islandske elektroniske musiks fremkomst og udvikling (Bjarki Sveinbjörnsson) Musica Sveciae: Folk Music in Sweden (Märta Ramsten) Dansk musikhistorie og musikformidling ca. 1783-1950 (Dan Fog) Symposium i Chemnitz-Zwickau (Claus Røllum-Larsen) Musikketnologisk konferanse i København (Bjørn Aksdal) Østersø-kongres i Greifswald (Carsten E. Hatting) Musikforskningen ved Aarhus Universitet (Karen Juul-Olsen) Forskning ved Musikhistorisk Museum og Carl Claudius’ Samling (Mette Müller)