Udvikling af universitetslærerens pædagogiske kompetencer – en didaktisk skitse - Kruse, Søren (Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift, 2006)
I artiklen foreslås en kompetencematrix, bestående af 3 horisontale områder: indholds-, iscenesættelses- og relationskompetence, samt 3 vertikale niveauer: gennemførelseskompetence; planlægnings- og evalueringskompetence; samt begrundelsesog udviklingskompetence. Tesen er at udviklingen af disse pædagogiske kompetencer stimuleres ved at udfordre de vaner underviserne har opbygget i deres praksisfelt via to forskellige refleksionsredskaber: en eksplicitering af undervisernes pædagogiske praksisteori og den videnskabeligt frembragte pædagogiske viden om læring og undervisning.