IT-baserede læreprocesser – nogle muligheder og nogle begrænsninger - Dohn, Nina Bonderup (The Danish Journal of Higher Education, 2007)
Artiklen giver et fænomenologisk inspireret bud på, hvad der ligger til grund for nogle ofte oplevede muligheder og begrænsninger ved IT-baserede læringsrum i sammenligning med læringsrum baseret på ansigt-til-ansigt-undervisning. Der argumenteres for, at ord i sidstnævnte har en langt større meningsmæssig fylde grundet deltagernes fysiske tilstedeværelse, og at der derfor i sådanne sammenhænge kan etableres en faglig-social-personlig baggrundsforståelse, som har afgørende betydning for hver enkelts faglige forståelse såvel som for de lærendes forståelse af hinanden. Givet en sådan baggrundsforståelse, kan virtuelle rum (specielt det asynkront skriftlige) imidlertid byde på en større refleksionsmulighed og mulighed for mindre fastlåsning i bestemte sociale roller, grundet den større grad af direkte fokusering på ordene.