"Jonas, derefter Katrine og Sebastian" - en enkel metode til at lære alle de studerendes navne - Jørgensen, Anker Helms (Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift, 2012)
Denne artikel præsenterer en enkel, systematisk metode til at lære alle de studerendes navne i universitetsundervisning. Metoden er ret effektiv: I sidste semester lærte forfatteren 30 studerendes navne på 1,5 time; det svarer til 3 minutter pr. studerende og 6 minutter pr. uge. Erfaringen viser, at dette virker fremmende på undervisningsmiljøet. Dette blev bekræftet af en empirisk undersøgelse: De studerende føler sig velkomne, anerkendt og ikke anonyme; det forbedrede atmosfæren og gav større tryghed; og det bidrog til bedre dialog og øget socialisering.